Dit keer besteden we een blog aan de Stichting Gelukszoekers, een stichting met een positieve kijk op de wereld en daar houden wij van bij Koter & Co.

Per minuut worden er wereldwijd rond de 150 nieuwe mensjes op de wereld gezet. Geen van deze pasgeboren baby’s heeft invloed op de plek waar hij of zij ter wereld komt, maar het geografische aspect zal een groot deel van zijn of haar verdere leven bepalen. De taal die je later zult gaan spreken, de tradities die je gaat volgen, de cultuur waarbinnen je wordt grootgebracht en vaak ook je religie, kortom een groot deel van je identiteit.

Het is niet iets waar je dus bewust voor kan kiezen, in welk werelddeel of zelfs land je ter wereld komt, maar het is wel allesbepalend voor hoe anderen – en vaak ook jijzelf – naar je kijken. En dat idee dat mensen van jou hebben – gebaseerd op waar je vandaan komt, niet op wie jij bent als persoon – bepaald ook hoe er op je gereageerd wordt wanneer je je door deze wereld gaat bewegen. Bijvoorbeeld als je op reis gaat. Maar ook wanneer je weg moet uit je land. Omdat het er bijvoorbeeld onveilig is, of er geen werkgelegenheid is waardoor je ouders je niet goed kunnen verzorgen.

Je ouders besluiten jou in veiligheid te brengen, en naar een land te reizen waar je wel veilig bent of een betere kans hebt op een stabiele financiële situatie. Op naar Europa, want daar vangen veel landen mensen op uit jouw regio. Je ouders hebben er veel positieve verhalen over gehoord. Maar daar eenmaal aangekomen krijgen ze alles behalve een warm welkom, en jij evenmin. En dat terwijl je voor geen van dit alles hebt gekozen! En je ouders evenmin.

En toch wordt er van alles naar jullie geslingerd. Verbaal dan. ‘Rot op naar je eigen land!’ hoor je vaak. Maar daar kunnen jullie helemaal niet naar terug. ‘Gelukszoeker!’ komt ook vaak voorbij. Die vind je ook vreemd. Maar meer omdat je niet snapt waarom dat zo fout is, opzoek gaan naar geluk. Je ouders zeggen dat dat juist heel belangrijk is, geluk vinden. Dat het iets is wat iedereen doet in het leven. Waarom mag jij het dan niet?

Als je er zo over nadenkt, is het gebruik van dat woord –‘Gelukszoeker’ – best vreemd. Want in feite is iedereen opzoek naar geluk in het leven, of dat nu in je geboorteland is of elders. Dus als je het zo bekijkt, is iedereen toch een gelukszoeker?

ikbeneengelukszoeker

Dat is kort gezegd de boodschap die stichting Gelukszoekers wil verspreiden. Zij zetten zich in voor een inclusievere samenleving, eentje waar iedereen wat aardiger tegen elkaar kan zijn. Dit willen zij bereiken door middel van creatieve en positieve acties, die mensen prikkelen om na te denken over maatschappelijke vraagstukken.

romper-gelukszoeker

 

Dit ontzettend schattige rompertje, gemaakt van organisch katoen, geproduceerd zonder kinderarbeid en gedrukt in een Amsterdamse milieuvriendelijke zeefdrukkerij, doet precies dat. Deze mooie, positieve en bovendien duurzame boodschap delen wij van harte. En wij zijn heel erg blij dat we kunnen aankondigen dat deze rompertjes vanaf heden te koop zijn bij Koter & Co. 100% van de opbrengst gaat naar Stichting Gelukszoekers.

Klik hier als je dit schattige rompertje wilt bestellen.

Groetjes van de gelukszoekers bij Koter & Co

Tot het volgende blog

Jacqueline/ Koter & Co