Mijn schoondochter is voor de tweede keer zwanger! Wij zijn weer in de gloria en nu wordt er natuurlijk aan alle kanten gespeculeerd over DE naam van de nieuwste telg in onze familie. Iedereen heeft er wat over te zeggen. Mijn man wil het liefst een Piet of Jan of Kees. Gewoon lekker Hollands en we doen al gek genoeg met zn allen. Iedere week pas ik op onze kleindochter Ava en als opa komt eten zegt ie ook steevast, en? Hoe is t met Kees/Piet of Jan waarop mijn schoondochter iedere keer weer verbaast opkijkt, zo van waar heeft ie het in godsnaam over.

 

Samen zijn wij er natuurlijk ook over aan het speculeren en ik hou mn oren gespitst want wie weet vang ik tussen neus en lippen wel wat op van kind en schoondochter. Zo door de dag heen roept dan bijv mn schoondochter weer vanachter de krant oh ja … vind ik ook wel leuk. Maar ja dat vindt HIJ niet want dat doet m aan die of die denken. Oh oh moeilijk moeilijk om de juiste naam te kiezen voor je kind, want het moet natuurlijk de aller aller allerleukste naam ever worden. Waarvan ook iedereen zegt ohhhh ja wat een gave naam. Het is ook moeilijk want bij bijna elke naam is er wel een associatie met een ander persoon.

baby-names

Je kunt als je er helemaal niet uitkomt altijd kijken op de site van de SVB, die heeft een lijst met de meest populaire namen van 2016, betekenis van namen, jongens en meisjes namen en zelfs namen uit de germaanse tijd. Als je al een kind hebt moet de naam ook enigszins bij de andere naam passen en niet te vergeten bij de achternaam. En je wilt ook niet dat je kind later op school gepest wordt met zn naam, dus kijk wat je er op kunt rijmen. Ohoh namenstress. Als je een hele afwijkende naam bedenkt dan heb je ook nog kans dat de ambtenaar van de burgelijke stand de naam afwijst, en hellup dan moet je weer opnieuw gaan bedenken. Het helpt tegenwoordig wel dat de meeste mensen het geslacht van het nieuwe kindje al weten. Dan hoef je iig alleen een jongens of meisjesnaam uit te kiezen. Haha maar ook daar is geen 100% zekerheid in.

Pfff ik ben blij dat ik kan mee fantaseren over de babynaam van ons nieuwe kleinkind maar dat ik die beslissing niet meer hoef te nemen en gewoon straks te horen krijg, nou oma hier is je nieuwe kleinkind en het heet…….

Ik denk dat ik stiekem al een van de namen heb geraden nu nog een paar maandjes afwachten of ik het goed heb opgevangen hihi. Ik hou jullie op de hoogte!

Groetjes Jacqueline van Koter & Co