De afgelopen maanden ben ik 7 kilo aangekomen, heb ik zo’n 6 keer de Ikea bezocht, ben ik ontelbare keren om niets in huilen uitgebarsten, ben ik verslaafd geraakt aan het eten van watermeloen, overeenkomstig is mijn cupmaat gegroeid naar een cup watermeloen, heb ik heel veel gekotst en heb ik intens veel geluk gevoeld.
Want: ik ben zwanger van ons tweede kindje!!

Even was ik helemaal vergeten wat een enorme emotional rollercoaster die zwangerschaps-hormonen teweeg brengen. Wel een mooie rollercoaster-ride hoor, maar echt eentje met ups en downs.

hormone-hell
De eerste maanden was ik vooral heel erg misselijk en moe.
Echt hondsmoe, aan Sebas legde ik het uit als: het katerige gevoel dat je hebt na een meerdaags festival met heel weinig slaap en heel veel genotsmiddelen, en dat dan dus ELKE goddamn DAG.

1339383361395_5467630
En dan kan je het ook nog es met niemand echt delen, want ja die eerste 12 weken zijn nog een kwetsbare periode en deel je het blijde nieuws (meestal) nog niet.
Hoe ik erdoor heen ben gekomen weet ik niet meer..Ik sleepte me elke dag naar mijn werk en probeerde de misselijkheid, die zich helaas niet beperkte tot de ochtend, een beetje in te dammen door de dag te beginnen door al liggend een droog beschuitje te eten en wat water te drinken (echt een aanrader!).

beat-morning-sickness_0

Verder veranderde ik in een soort hamsteraar, want tegelijk met de misselijkheid had ik ook een berehonger de hele tijd. Omdat ik voor mijn werk veel op pad ben, zorgde ik dus altijd voor een voedselvoorraadje in mijn tas.
Oooh ja natuurlijk had ik mij voorgenomen om als een echte fitmom te blijven sporten, maar echt: de meeste beweging die ik uit mijn lijf kon persen was fietsen naar mijn werk en mezelf s’avonds weer naar huis (naar bed!!!) slepen.

giphy

Precies na zo’n 15 weken ging er ineens een knop om: ik was weer terug met een dubbele portie energia en daarbij schijnbaar ook een dubbele portie hormonen. Sindsdien ben ik een vat vol tegenstrijdigheden. Nou was ik al behept met een vrij extreme persoonlijkheid, maar tegenwoordig maak ik het mezelf, maar dan vooral ook mijn omgeving flink moeilijk.
Het ene moment wil ik als een echte moeke cocoonen met een dekentje op de bank voor een online shoppingspree op zoek naar babykleertjes en voor de duizendste maal op brabbels.com kijken hoe groot de baby nu is.
En het andere moment wil ik erop uit, het liefst dansen en sjansen. Maar misschien ligt het aan mij: maar dat is toch echt een beetje leuker met een drankje erbij en een slanke taille in plaats van een gek beginnend zwangerschapsbuikje.

giphy-downsized-large
Verder ben ik wel weer wat gaan sporten, niet meer heavy crossfit zoals voor mijn zwangerschap, maar (niet lachen nu!) ik heb resistance bands aangeschaft op bol.com en doe braaf elke dag een half uurtje oefeningen zodat ik de gehele zwangerschap (hopelijk) met keiharde billen ipv zachte kadetten doorkom.
9200000059524433Zwanger van de tweede, het voelt toch allemaal weer nieuw.
Vaak hoor je dat je zo’n tweede zwangerschap gewoon een beetje erbij doet met minder tijd en aandacht (zie: deze mama-blog op de www.me-to-we.nl).
Dat is bij mij echter echt niet zo: vol overgave stort ik me er weer in.
Ik verdiep me weer in alle mogelijke cursussen: van zwangerschapsyoga tot shiatsu-massage en kan alleen maar denken aan baby’s en babygerelateerde dingen, kortom: de babybubbel is er weer full poule!

Ditmaal is Sebas er ook echt bij (de vorige keer zat hij de meeste tijd in het buitenland voor zijn studie/werk): gaat mee naar alle echo’s en houdt zich sterk onder alle super-aanhankelijke en super-irrationele buien van mij.

rottenecards_91888734_4vm8vbk38g
En hebben we een toekomstige zus die elke avond even naar de baby wil luisteren en steeds weer nieuwe en de meest grappige babynamen verzint.
Dat alles maakt het extra mooi!

583da9397762b1b5f7f8803b931ee71b

En hoewel ik normaal gesproken Valentijnsdag commerciele onzin vind (maar dan toch ook elk jaar weer lichtelijk teleurgesteld ben dat hij dat ook echt vindt;-)), geef ik hier voor toekomstige vaders toch wat vroege cadeautips om je zwangere vriendin te verrassen dit jaar. Geloof me nou maar daddy-to-be: hier scoor je punten mee!
Een paar fijne boeken voor je zwangere vriendin (allemaal natuurlijk bij Koter&co op te halen/te bestellen):

Voor €14.,95,- het boek: “Ik word mama” van Sophie Vanherpe:

9200000040686490

Voor €29,99 het boek: “Mama worden”:
9200000046607098Voor €16,95 een handige agenda om alles te lezen en te noteren over de zwangerschap:
9200000007691899En hier heb je als vader zelf ook iets aan: voor €16,95 het leuke boek: “Maak indruk op je kinderen”

Volgende keer meer over alles wat er komt kijken bij zo’n (tweede) zwangerschap!

Liefs Amsterdam-mom

Even voorstellen: blogster Amsterdam Mom Romy
Amsterdam-mom foto fb
Romy is vijfendertig jaar, moeder van dochter Ava (drie jaar) en zwanger van de tweede.
In haar blogs voor Koter&Co deelt ze haar belevenissen en ervaringen als mom in de stad Amsterdam