Het is je vast bekend dat je een groot gedeelte van de warmte via je hoofd verliest. Bij een baby is dit natuurlijk ook zo: voor een baby is het extra belangrijk om op temperatuur te blijven. Een babymutsje helpt hierbij.

Bij de geboorte komt je baby in een koude wereld: veel kouder dan de warme omgeving waar hij/zij eerst in zat. Je baby wordt daarom snel afgedroogd, tegen de warme huid van de moeder aangelegd en bedekt met een deken. Hierbij is een babymutsje vaak onderdeel van de eerste outfit van de baby omdat een baby veel warmte verliest via het hoofdje.

Vooral bij een baby die te vroeg is geboren is een babymutsje belangrijk. De baby heeft dan namelijk meer moeite zichzelf warm te houden. Als je baby jonger dan 6 maanden is en het buiten kouder is dan binnen, is het verstandig om buiten altijd een mutsje op te zetten. Je kan je baby een babymutsje laten dragen zolang je denkt dat dit comfortabel is voor hem. Let op dat je baby het met een mutsje ook te warm kan krijgen. Als je baby oververhit lijkt, is het natuurlijk verstandiger het mutsje van het hoofdje te halen.

Koter & Co heeft in haar assortiment diverse soorten babymutsjes. Merken als Barts, Petit Bateau en Kidscase.

barts-babymuts-dopi-blauw

petit-bateau-babymuts-inka petit-bateau-babymuts-streep-licht-blauw