Graag willen wij aan jullie voorstellen Do, werkende moeder van Jip en maakster en zangeres van de allerliefste kinder CD drie kleine kleutertjes en een dappere Dodo. Zij geeft ons een kijkje in een dagje van haar leven.

Do:’t Is eigenlijk ‘not done’, als jonge moeder klagen over je eigenwijze puberende peuter. Dus doe ik het maar voor jou. 2=NEE! En wel, mét hoofdletters! Mijn zoon heeft een sterk karakter zal ik maar zeggen. Dát in combinatie met de peuterpuberteit is best een beetje pittig. Zolang we samen een dagje vrij zijn gaat het nog wel. Maar als we moeten werken wordt mijn geduld aardig getest kan ik je vertellen. Vandaag zijn we vrij dus vandaag is jouw dag, we doen alles op jouw tempo. Ook als dat betekent dat het ongeveer 3 uur duurt voor we ontbeten hebben en zijn aangekleed. Ik schets je even een beeld van zo’n ochtend. We zijn nog boven….”Kom Jip even een schone luier.” “Nee!” en hij rent hard weg. Na 5 mijn vraag ik het nog een keer met hetzelfde antwoord als reactie. Na nóg een 5 min pak ik hem op leg hem met veel tegensputteren op het aankleedkussen en verschoon zijn luier, waarbij ik als een soort behendige ninja alle schop-bewegingen probeer te ontwijken. Naar beneden om te eten. Dat gaat prima. Van de ontbijttafel naar boven. Nog een paar keer heen en weer op de trap en in bad. Oh nee, toch nog niet, nog even op het bed springen, dan in bad. In bad vooral veel spetteren, heel veel spetteren. Alles is nat. Ok, na 40 minuten is het dan toch tijd om uit bad te gaan. “NEE!” Ik tel voor mezelf tot 10 1..2…3… Met een spelletje lok ik hem eruit. Met moeite, maar het lukt. Aankleden. “NEE!” eerst even pakken mama. Na 20 min spelen en elkaar pakken wil ik graag in de kleren om naar de speeltuin te gaan. Als ik hem probeer die leuke broek met tijgerstrepen aan te doen komt het meest populaire woord uit zijn vocabulaire weer boven drijven: NEE! Ik wil niet die broek, mama! (Arrrrgggg! Man doe toch niet zo moeilijk! ) Heel lief en geraffineerd probeer ik iets met: “zo zie je eruit als een tijger” en gelukkig het werkt. Inmiddels zijn we dus ruim 2,5 uur verder, we hebben alleen een boterham gegeten, een bad genomen en zijn we aangekleed. De rest van de dag gaat eigenlijk in hetzelfde tempo door. Ik vertel mezelf zo ongeveer 50 keer per dag dat het echt over gaat en dat hij ook wel eer een heel meegaande fase zal krijgen. Als hij ’s avonds dan eindelijk in bed ligt ben ik helemaal gesloopt. Mijn ogen vallen dicht rond 21:30 uur en dus is een romantisch avondje met mijn lief ook uitgesloten. Een werkdag van 16 uur non-stop is minder uitputtend 😉 Op dagen dat ik aan het werk moet verandert er voor Jip eigenlijk niks en het liefst zou hij zijn natuurlijke ritme voortzetten. Maar ja, zoals vele werkende moeders weten, dat gaat dus niet! Je begrijpt vast wel dat ik soms met stoom uit m’n oren op mijn werk aankom. Een dagje werken is een dagje ‘me time’. Ik ben dan ook regelmatig jaloers op mijn man die zich gewoon 5 dagen in de week lekker ongestoord kan storten op zijn werk. Maar eerlijk is eerlijk, voor het einde van mijn werk is aangebroken sta ik al te popelen om in de auto te springen en naar huis te gaan. Zou hij nog wakker zijn? Ik sluip even zijn kamertje binnen om nog even een glimp van dat eigenwijze prachtige snoetje op te vangen. Hij brabbelt wat in z’n slaap en het geluid van zijn stemmetje doet mijn moederhart gloeien. Morgen gaan we weer leuke dingen doen, in jouw tempo. I love you! XDO

Wij mogen twee cd’s van Do weggeven!

cd do voorkant hoes

Wil jij wel de cd van Do winnen, like en deel dan dit bericht op Facebook (openbaar, zodat iedereen dit kan zien) en like de Facebookpagina van Koter & Co.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKoterCo%2Fposts%2F1122110287811855&width=500

Deze actie loopt tot eind van de maand. Wil je weten of je de CD van Do hebt gewonnen, hou dan vooral onze FB pagina in de gaten. Begin juli laten we jullie de uitslag weten.

ACTIE IS INMIDDELS VERLOPEN, WINNAARS ZIJN BEKEND GEMAAKT