Wie zijn Hangloose baby?

Graag willen wij de mannen van Hangloose Baby aan u voorstellen. Hangloose Baby is ontwikkeld door vijf vaders uit Scheveningen. Vanuit de gedachte om kennis en expertise met elkaar te delen zijn Dick, Daniel, Thomas, Lars en Rick het concept van een zwevend boxkleed met elkaar gaan ontwikkelen. Het team beschikt over een substantieel netwerk in de baby- en kinderbranche en er bleek een juiste balans tussen creativiteit, management, productkennis, marketing en sales. Het is hun missie om met Hangloose Baby wereldwijd een gerenommeerd merk te worden in de babylifestyle met verschillende producten in ons assortiment. Hoe zijn zij op het idee gekomen?

Hangloose_baby_Groepsfoto_witter

Het is allemaal begonnen in de bijkeuken van Tante Truus. Toen Dick vader werd kreeg hij van zijn tante als kraamcadeau de eerste versie van de Hangloose Baby: van badstof, met ringen en touwtjes aan de babybox bevestigd. De toepassing bleek een groot succes en de reacties waren lovend. Zelfs de kraamhulp had met haar 20 jaar ervaring in het vak niet eerder zo’n mooie oplossing gezien. Ze hoefde niet meer te bukken om de baby neer te leggen of op te pakken. Én de baby lag in een rechte lighouding. Dick: ‘ik had echt het gevoel dat Huub heel ontspannen in het kleed lag. Huub was een huil baby en hij werd meteen stil als ik hem erin legde. Ik kreeg veel positieve reacties en dacht meteen: ‘Hier moet ik wat mee’. Buurman Daniel kwam op kraamvisite en ook hij kon het idee van een zwevend boxkleed niet meer los laten. Daniel: ‘Ik ben gaan tekenen en ontwerpen en kwam toen op het idee van de naam Hangloose Baby’. De naam Hangloose komt uit de surfwereld en is een wereldwijde begroeting onder surfers, waarbij men aan elkaar aangeeft dat het relaxt gaat. De baby ligt veilig en vrij, op een relaxte manier, in het boxkleed. Designed by daddies, loved by babies

Wat is Hangloose Baby?

Hangloose Baby is een boxkleed en hangmat in één. Dit zachte en stevige design-boxkleed
bestaat uit verschillende lagen en materialen. De bovenlaag is gemaakt van natuurlijk katoen met een zachte luchtige vulling. De unieke stiklijnen van de bovenlaag zijn geïnspireerd op de Japanse origami papiervouwkunst. Door de stiklijnen kan de bovenlaag op verschillende manieren worden omgevouwen en kun je een veilige omgeving voor je baby creëeren.

01-Hangloose_in-gebruik-02

De onderlaag is gemaakt van een stevig canvas en kan worden opgespannen in de hoeken van een babybox. De baby ligt heerlijk op de zachte bovenlaag en door de stevige onderlaag veilig met een rechte lighouding. Hangloose Baby is zwevend in de babybox te gebruiken als hangmat voor baby’s van 0 tot 3 maanden. Hangloose Baby is tevens geschikt om buiten de deur te gebruiken als speel- of boxkleed: In het park, op het strand of gewoon in de tuin of op het balkon.

http://www.koterenco.nl/hangloosebaby/

02-Hangloose_onderkant-illustratie

Gezondheid

Een babyhangmat wordt geadviseerd door de kraamzorg en het consultatiebureau voor baby’s met overstrekneigingen, huilbaby’s, baby’s met een voorkeurshouding of baby’s met problemen in de motoriek.
Gezonde baby’s kunnen in een normale babyhangmat te ver doorzakken, wat niet goed is voor de ruggengraat. Ook kan de baby met het hoofd tegen het doek komen te liggen, met gevolg dat de ademhaling kan worden belemmerd. Hangloose Baby heeft een versteviging in het liggedeelte zodat de rug goed en gelijkmatig ondersteund wordt. Daarnaast is Hangloose Baby verstelbaar en kunt u zelf bepalen hoe recht uw baby komt te liggen. Ook voor de rug van de ouders of verzorgers is de verhoogde ligging van de baby een weldaad.

Veiligheid

Hangloose Baby is als hangmat geschikt voor baby’s van 0-3 maanden, totdat de baby zich
zelfstandig kan draaien en oprichten. Door de bodem van de box in de hoogste stand te zetten wordt een ongelukje bij eventuele incorrect uitgevoerde montage voorkomen. Bovendien zorgt de schelpvorm voor extra veiligheid en een gevoel van geborgenheid.

Design

Wij zijn ons ervan bewust dat het design een belangrijke rol speelt, omdat een babybox en een boxkleed vaak lange tijd in de woonkamer aanwezig zullen zijn. Daarom hebben we ook veel aandacht gegeven aan een onderscheidend ontwerp. De bovenlaag van de Hangloose Baby heeft altijd een bijzondere uni-kleur; de andere zijde heeft een frisse kleur met een illustratief patroon. De beperkte zichtbaarheid van het illustratieve motief maakt de uitstraling van het design subtiel, speels en stijlvol. Het Hangloose Baby boxkleed meet 80 x 100 cm. De hangmat functie is al te gebruiken voor boxen met een binnenmaat v.a. 72 x 86 cm.

Winnaar “Baby innovation award 2016”

Hangloose Baby is winnaar van de “Baby innovation award 2016” binnen de categorie ‘’furniture and decoration’’. De bekendmaking van de winnaar was op de negen maanden beurs in februari 2016.

Wij bij Koter & Co zijn erg enthousiast over dit prachtige product en vinden het zo goed dat we het meteen in de winkel wilden hebben. De prijs van de Hangloose baby is 89 euro en verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

Tot snel bij Koter & Co

Groetjes Jacqueline