Graag stel ik mezelf aan jullie voor: ik ben Barbara van KEK Amsterdam. Samen met mijn twee jongere broers Bas en Evert ben ik ruim 6 jaar geleden een bedrijf begonnen in muurstickers. Wij houden niet van kale muren in huis, vandaar. Wat toen nog een ‘leuke hobby’ was, bleek al snel serious business te worden. Inmiddels zijn we niet meer weg te denken uit de kinderkamer, en hebben we onze collectie uitgebreid met behang en posters, en nog meer muurstickers. We verkopen in binnen- en buitenland aan meer dan 500 winkels en webshops. En natuurlijk mag de geweldige kinderwinkel Koter & Co daarbij niet ontbreken, één van de eerste winkels in Amsterdam die onze producten verkoopt.

kekamsterdam-wallsticker_ff_rabbit_xl_int

 

 

 kekamsterdam-MS-613_hang_on_int

Behalve het zelf ontwerpen van onze producten, werken we ook samen met andere creatieve geesten zoals illustratoren van kinderboeken. Neem nu de prachtige tekeningen van Fiep Westendorp, die onder andere Pluk van de Petteflet op zijn rode kraanwagentje zijn beroemde uiterlijk gaf. Diverse tekeningen van haar hand vormen de basis van een nieuwe collectie behang en muurstickers, waarmee de kinderkamer in een handomdraai een nieuwe look krijgt.

 

kekamsterdam-wallpaper_stories_040_interior

 

Vliesbehang

 

Behangen is tegenwoordig weer helemaal in, vooral de kinderkamer is daar erg geschikt voor. Ons behang is gemaakt van het beste vliesbehang, dat vele malen sterker is dan gewoon (papier) behang. Het is heel makkelijk aan te brengen. Je brengt namelijk de lijm rechtstreeks aan op de muur. Geen geknoei meer met onhandige behangtafels waarop je de behangbanen moet insmeren. Vliesbehang aanbrengen is zo makkelijk, echt iedereen kan het! En wil je weer eens iets anders, dan trek je de behangbanen zo droog van de muur.

 

Ons behang wordt CO2-vrij geproduceerd: er worden geen schadelijke stoffen gebruikt, dus het is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Verder leuk om te weten: een deel van het pand waar het behang wordt geproduceerd, wordt verwarmd met de restwarmte van onze behangproductie. Wat papierafval betreft, is onze behangleverancier zogenaamde Paper for Paper Goldpartner. Dit houdt in dat het afval teruggaat naar de papierfabriek, waar weer nieuw papier wordt geproduceerd. Een gesloten cirkel. Geweldig toch?

 

kekamsterdam-dierenbehang

 

Ons behang is nu ook te bestellen bij Koter & Co. In de winkel ligt een uitgebreide catalogus waar al ons behang in staat met mooie interieurfoto’s, zodat je een indruk krijgt van hoe het behang er in een kamertje uitziet.

 

Hartelijke groeten,

Barbara Kok van KEK Amsterdam