In onze winkel  kwam ik het voor mij nieuwe party item tegen voor jonge aanstaande ouders : De GENDERPARTY! Nog nooit van gehoord!!! Hellup weer wat nieuws in baby land.

Ik kwam er achter dat deze party’s gegeven worden zo rond de 20 weken zwangerschap en gegeven of georganiseerd worden door de vrienden( meestal de vrouwelijke) van het zwangere aanstaande paar.

Vroeger was het zeer ongebruikelijk om het geslacht van je kind te weten voor de geboorte, maar tegenwoordig willen toch steeds meer jonge ouders dat wel weten.

Je kunt aan dit feest verschillende draaien geven. Natuurlijk kun je nadat je bij de verloskundige het briefje hebt gekregen met het geslacht van je kindje erop dit samen romantisch openmaken en dit tijdens het feest onthullen.

Superleuk, maar zoals heel veel mensen blijken te doen, ze kijken niet en laten dit briefje in een taart inmetselen en onthullen het geslacht tijdens de GENDERPARTY.

cupcakes genderparty

In onze winkel waren dus inderdaad een aantal opgewonden dames die een GENDERPARTY voor hun vriendinnetje aan het organiseren waren. Het geslacht was natuurlijk nog niet bekend, dus moest er van alles wat in roze en lichtblauw komen. Ze vertelden dat de uitnodigingen al de deur uit waren en dat de dresscode roze of lichtblauw was. De gasten moesten in de kleur komen waarvan zij dachten wat het geslacht zou worden. Ik zag het al helemaal voor me alle opa’s, oma’s, tantes en omes in zachtroze en lichtblauw, haha grappig.

Dit fenomeen komt natuurlijk uit Amerika waar ze werkelijk van alles een feestje maken, en waarom ook niet. In Amerika is dit al jaren een begrip maar sinds vorig jaar is ook de GENDERPARTY overgewaaid naar Nederland.

Het feest zelf kun je zo gek maken als je wilt, deze dames hadden de chinese kalender waarop iedereen kon kijken welk geslacht er uit zou komen,er werden verschillende spelletjes gedaan waaronder het raden van de naam van de baby. Je kunt natuurlijk ook allemaal roze en lichtblauwe cupcakes maken en daar een wedstrijd mee doen. Mocht je films en of foto’s hebben van de baby dan kun je die natuurlijk onder luid tromgeroffel laten zien aan je gasten. Aan het eind kun je allemaal roze of lichtblauwe ballonnen de lucht in laten gaan. Kortom het nieuwe baby feest: De GENDERPARTY.

Ben benieuwd wat jullie hier van vinden?

Groetjes van Jacqueline