Sommige kinderen lijken moeilijk te kalmeren. Kinderarts Robert C. Hamilton uit Californië heeft hier geen moeite mee en deelt zijn techniek waarbij je baby binnen 1 minuut kalm wordt en stopt met huilen. Hij legt een simpele manier uit, waarop hij huilende baby’s binnen enkele seconden stil krijgt.

In een video legt hij de manier uit, waarop hij dit doet.

  1. Vouw de armen van de baby op de borst.
  2. Houd de armen vast met je ene hand en plaats je vinger rond de kin van de baby.
  3. Pak met je andere hand de luier van de baby vast.
  4. Wieg de baby voorzichtig op en neer in een 45 graden hoek.

Bekijk de video hier:

 

Lukt het nou toch niet met deze methode? Volgens dokter Hamilton moet deze methode bijna altijd bij baby’s van 0 tot 3 maanden werken. Werkt het niet? Dan is de baby misschien ziek of heeft het honger. Heeft het bij jou gewerkt?