Toen ik zwanger was van Ava las ik een (kook)boek van de vrouw van Jamie Oliver en raakte daar lichtelijk van in paniek.
Want als groentje in de moederwereld las ik vol ontzag over hoe deze ubervrouw binnen minder dan twee jaar tijd twee kinderen met arty-farty namen eruit poepte en ook nog eens louter linksdraaiend biologisch en ecologisch verantwoord voedsel voor hen brouwde aan de lopende band.
Daar zat ik dan als aankomend moeder die stiekem nog was blijven steken in het studententijdperk qua koken, oftewel: ik kookte nooit echt. Die Zilveren Lepel stond gewoon heel leuk ongebruikt te shinen in de keukenkast.

Nu kan ik met lichte trots zeggen dat Ava in haar jonge leventje maar een paar maal een potje babyvoeding uit de supermarkt heeft gegeten en al vrij snel met de pot mee at.
En dat komt omdat ik inmiddels met heel veel liefde en plezier kook en nog gezond ook!

FullSizeRender[2]

Ik weet niet of dat alleen toe te schrijven is aan mijn transformatie tot moeder of dat de hysterische foodie hype ook enigszins van invloed hierop is geweest…
In ieder geval ben ik bewust bezig met wat we eten en roep ik zelfs te pas en te onpas (wel met sarcastische ondertoon hoor;-)): “Je lichaam is een tempel “ als mijn moeder weer eens zuchtend vraagt waarom ik nou alweer zoete aardappel of havermout met amandelmelk eet.

1489300_740189329351987_5200797528442216394_n

Tot voor kort haalde ik nog veel recepten van het internet of instagram, varierend van de Voedselzandloper tot en met Deliciously Ella.
Veel van deze recepten zijn niet altijd bepaald kidsproof en ook nog eens zeer bewerkelijk om te maken.
Dus hallelujah voor het healthy kookboek boordevol met familyproof recepten dat ik pas heb ontdekt: EASY PEASY Family. Geschreven door Claire van den Heuvel en Vera van Haren: beiden moeder en samen runnen ze het succesvolle platform Bluebelle Foodworks.

FullSizeRenderFullSizeRender[1]

Het kookboek is mooi vormgegeven met dik kwalitatief hoogwaardig papier en mooie foto’s.
Het bevat 100 gezonde, voedzame en toegankelijke recepten die heel praktisch gesorteerd zijn per handig thema: zoals “thuis”, “school en vriendjes” (met traktatie-tips waar ik me nu al op verheug) en “onderweg&op vakantie”.
Hierdoor kan je heel makkelijk en snel op zoek naar een gerecht wat past bij het moment.
Het enige wat ik mis is van die bladwijzer-linten zodat je een favo recept snel kan terugvinden.

Het onderscheidt zich van de andere Nederlandse healthy kookboeken omdat het echt gericht is op gezinnen van nu.
Met moeder en vaders die het druk hebben met werken en opvoeden, maar ook gezond willen eten met hun hele familie – dus niet alleen voor jezelf een gezonde quinoa-salade en de rest een snelle vette kant en klaar-maaltijd;-).

Het boek denkt echt met je mee want er staan bijvoorbeeld ook lijstjes in met basic ingredienten die je altijd in huis moet hebben om een gezonde suikerloze maaltijd te kunnen maken met onbewerkte producten.
Ook staan er down to earth (opvoedkundige) adviezen en tips&tricks in hoe je om kunt gaan met weerstand van je kind of kritiek uit je omgeving op je gezonde kook- en opvoedstijl.

FullSizeRender

Ik heb inmiddels al een aantal recepten uit het boek gemaakt, waaronder een variant op de saoto-soep en een zoete aardappel/spinazie-lasagne.

FullSizeRender[4]

Superlekker, makkelijk te maken en gezond!
Oftwel het ultieme bewijs dat gezond eten samen met je kind wel degelijk easy peasy kan zijn!
En voor mij de perfecte basis voor clean eating met het hele gezin.

Liefs Amsterdam Mom

EASY PEASY Family is nu te koop bij Koter&co voor €24,95,-

LINK NAAR WEBSHOP KOTERENCO

Even voorstellen: blogster Amsterdam Mom Romy
Amsterdam-mom foto fb
Romy is vierendertig jaar en moeder van dochter Ava (2 jaar), in haar blogs voor Koter&Co deelt ze haar belevenissen en ervaringen als mom in de stad Amsterdam