Na een drukke werkweek van vier dagen van acht tot half acht in touw te zijn geweest en ik al multitaskend tussendoor de wasjes was, vouw, maaltijden kook voor manlief, puberende zoon en mijzelf, stofzuig en poets,bedacht ik me toch dat ik het best druk had.

Manlief was de hele week voor zaken in Amerika, en als ik s’avonds thuiskwam was het een beetje saai want dansende Sam heeft ook een druk rooster en buiten overdag en s’avonds naar de dansacademie doet ie ook nog eens twee avonden in de week en een hele dag een dansstage. Maar goed mijn avonden bestaan dus uit poetsen,eten maken, online eten bestellen, mail bekijken, afspraken maken, filmpje kijken en soms een gestolen moment met Sam op de bank naar muziek luisteren die hij uitzoekt voor dans stukken en praten over het leven dat dans heet, mam krab je ff op mn rug zegt ie dan tussendoor!.

Aan het eind van de week was het een drukte van jewelste want twee feestjes in het verschiet. Vrijdagavond feest bij mijn schoondochter en de volgende dag meteen er achteraan het grote feest van dansende Sam die 19 werd! Dus partytent opbouwen, slingers ophangen, lampen bevestigen, muziekinstallatie party klaar maken, boodschappen inruimen, ijsblokken in de vriezer, biertjes koud, muziek aan en t feest kon beginnen. Onze kleindochter Ava sliep ook bij ons tijdens het feest dus na een laat nachtje en een geweldig feest met muzikanten, dansers en kampvuurtjes was het al weer vroeg dag.

Deze hele volgende week kwam mijn allerliefste kleindochter logeren en ik kon als oma meteen aan de slag. Gelukkig is Ava erg van het poetsen en helpen, dus doekje in de hand en helpen van de wal in de sloot. We zijn lekker de hele dag buiten in de tuin, waar ik ook nog, jaja de tuin een beetje bijsnoei tussen de bedrijven door. Ava speelt in de zandbak, pakt af en toe eens een bezempje en helpt vrolijk mee. Ze wil alles SELLUF doen, dus om te beginnen gaat alles drie keer zo langzaam!

Als je met de trein wilt wil ze SELLUF haar jas, schoenen enzovoort aan doen, dan moeten eerst die sokken nog die natuurlijk met de hiel boven aangaan. Hemel en aarde moet ik bewegen om de sok weer uit te krijgen en andersom goed aan te doen. De hele trucendoos gaat open, Ava, zo zit je schoen niet lekker, of nee die billen horen achter en niet voor (als ze eigenwijs als ze is,die broek weer een achterstevoren heeft aangetrokken). Bijna twee en een half is ze en ohoh wat een portret, maar zooo lief.

SELLUF naar de wc kan ze natuurlijk ook al, oma er achter aan om te kijken of het goed gaat. Ze pakt de kleine wcbril en ik moet haar op de pot hijsen nadat ze het eerst 10 keer SELLUF heeft geprobeerd. Het is een volhouder dat moet ik toegeven, die komt er wel!

Naar de speeltuin bij de dierenboerderij is een glijbaan met een touwladder waar je eerst moet opklimmen. De eerste drie keer mocht ik nog helpen maar daarna had ze het door hoor. Linkerbeen, rechterbeen, goed vasthouden volgende etappe en erop klimmen, handen afschudden want zand erop(hekel aan vieze handen)en glijden maar. Gillen als ik ook maar een hand aan het rek hield. Oke oma houdt dr handen wel op de rug, hmmmm dat vertrouwde ze niet helemaal, maar oke en zo ging dit kleine zelfstandige dametje van twee en een half wel 20 x achter elkaar de glijbaan afzoefen. Ze is gek op schilderen en wil dit wel graag samen doen maar ik moet dan de wc rolletjes vasthouden en zij schildert,want SELLUF doen, van die lekkere grote strepen en alle kleuren door elkaar heen zodat het een grijze massa wordt. Prachtig mooi gedaan lieverd zeg ik dan, grote meid! Ze glundert en daar doen we het allemaal voor.

Samen naar het zwembad zijn we ook geweest, ouder kind zwemmen, nou ja in mijn geval oma kind dus. Ik had er een beetje hard hoofd in want mevrouwtje houdt niet van water op haar gezicht en haren. Enfin in het begin ging het heel voorzichtig maar na 10 minuten kwam ze los hoor en jawel SELLUF doen. Springen van de kant in het best wel diepe water, koppie onder en proestend weer boven, beetje pruillip maar heel trots na veel complimenten van oma en de badjuf! Ze heeft me aan mn tenen helemaal zelf naar de overkant geduwd, is onder poortjes doorgelopen, heeft als een krokodil op handen gezwommen en is mijn grote stoere lieve meid. En allemaal SELLUF gedaan.