Ik (Jacqueline) ben op vakantie geweest naar een stukje onontdekt Spanje namelijk Torredembarra, een klein vissersdorpje aan de Costa Dorada. Na een jaar hard werken ging ik 10 dagen op bezoek bij mijn lieve vriendin Esther en haar familie in Spanje. We verbleven op een echte authentieke spaanse camping La Noria op 12 km van Tarragona en ongeveer 80 km onder Barcelona.

De camping heeft allemaal leuke straatjes vol met spanjaarden die daar vaak een seizoensplek hebben, dus zie je de tomatenplanten en andere groene gewassen langs iedere tent staan.  Aan de zijkant van de camping staat een handvol buitenlanders. Op de grond liggen steentjes, dus geen geasfalteerde straten. Een heel gemoedelijke sfeer en wat mij vooral opviel: het was er zo heerlijk rustig. Wat een genot, na een dag had ik het gevoel alsof ik al weken op vakantie was. Hoge temperaturen in juli en augustus tussen de 30 en 40 graden zorgen ervoor dat je het overdag rustig aan doet en vaak in de schaduw blijft van de vele bomen op de camping, heerlijk met een boekje en een drankje. De camping heeft geen zwembad maar heeft het mooiste strand wat je je maar kunt bedenken, je loopt een minitunneltje door waarna je door een duintje loopt wat beschermd natuurgebied is en je bent binnen 2 minuten aan zee. Ook aan het strand is het heerlijk rustig, geen geschreeuw, geen lawaai, echt om bij te komen. Je kunt lekker langs het strand wandelen naar het volgende dorp met onderweg een stop voor een cocktailtje aan een strandtentje met je tenen in het zand. De zee loopt heel vloeiend af en is zeer geschikt voor kleine kinderen. Iets verder in zee kun je geweldig vissen en pulpo vangen wat de jongens van Esther dan ook bijna iedere dag deden. De vissen werden dan direct naar de Spaanse abuelo en abuela (opa en oma) gebracht en de volgende dag was het smullen geblazen. Verse pulpo, zo boterzacht had ik het nog nooit gegeten. Op de camping is een klein winkeltje en een kleine bar met vaak s’avonds authentieke Spaanse muzikanten. Alles is kleinschalig en dat maakt deze camping zo bijzonder! Sinds kort zijn er prachtige bungalowtjes te huur met alles er op en er aan.Torredembarra is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De trein rijdt in Spanje namelijk langs de kust,wat betekent dat iedere camping aan het strand ook aan de rails ligt, maar dat mag de pret niet drukken. In de buurt van de camping zijn allemaal kleine dorpjes o.a Roc de Sant Caieta en Altafulla waar voornamelijk Catelanen komen, kortom een absoluut aan te raden stukje Spanje voor een fantastische zomervakantie. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit prachtige stukje Spanje neem dan hier een kijkje! Camping La Noria

Strand La Noria

Strand La Noria

Pleintje Torredembarra

Pleintje Torredembarra

Bungalows op La Noria

Bungalows op La Noria

Zelfgevangen vis en pulpo eten!

Zelfgevangen vis en pulpo eten!

Vissershuisjes in Altafulla

Vissershuisjes in Altafulla

Zonsopgang La Noria

Zonsopgang La Noria

Zelfgevangen Pulpo door Per

Zelfgevangen Pulpo door Per

Avond in Roc de Sant Caieta

Avond in Roc de Sant Caieta