eigen paspoort voor kinderen

eigen paspoort voor kinderen

Als je naar het buitenland op reis gaat deze zomer is het belangrijk dat je weet dat kinderen vanaf 26 juni 2012 een eigen reisdocument moeten hebben! Kinderen worden niet meer bijgeschreven in het paspoort van de vader of de moeder. Bestaande bijschrijvingen zijn niet meer geldig.  Als je reist met een kind waarover je niet het gezag hebt dien je een toestemmingsformulier in te vullen.

Andere achternaam.

Ook als je bijvoorbeeld met je kind reist die een andere achternaam heeft, heb je een toestemmingsformulier nodig van je partner. Bij de reis vanuit een Schengenland is dit niet nodig, maar daarbuiten wel.

Verklaring ouderlijk gezag.

De marechausee adviseert om de volgende documenten mee te nemen:

Deze documenten kunnen de marechaussee helpen bij een snellere persoonscontrole.

Noodpaspoort kinderen

De Koninklijke Marechaussee verstrekt alleen in uitzonderlijke gevallen een noodpaspoort. Bijvoorbeeld wanneer iemand niet in staat is om op tijd een paspoort of identiteitskaart te verkrijgen.

De Koninklijke Marechaussee verstrekt daarom geen noodpaspoorten aan kinderen die nog bijgeschreven staan in het paspoort van hun ouders. Een uitzondering kan worden gemaakt om humanitaire redenen. Bijvoorbeeld voor een medische behandeling of voor het bijwonen van een begrafenis van een familielid.

Een hele fijne zonnige vakantie allemaal!