Niet elke ouder staat er misschien bij stil maar een zonnebril voor je kind is erg belangrijk! De kinderogen zijn namelijk extra kwetsbaar. De pupillen zijn groter en de ogen hebben minder beschermend pigment. Hierdoor zijn de ogen gevoelig voor uv-straling. Ook is jouw kind waarschijnlijk vaker buiten dan de meeste volwassenen. Uv-straling kan permanente schade aan de ogen veroorzaken, dus zeker een must!

fctry

Het Oogfonds heeft een peiling gedaan en daaruit kwamen schokkende cijfers! 82 procent van de kinderen in Nederland,  draagt op een zonnige dag meestal geen zonnebril. Op lange termijn kan dit dus schade veroorzaken aan de ogen van je kindje. Het kan bijvoorbeeld staar als gevolg hebben door de overdosis uv-straling die de lens troebel maakt. Veel ouders vergeten dat een zonnebril tijdens zonnige dagen eigenlijk net zo belangrijk is als zonnebrand tijdens de zonnige dagen.

Koter & Co heeft een aantal zonnebrillen die uv-bescherming bieden voor de ogen. Naast dat de zonnebrillen modieus zijn en leuke kleuren hebben beschermen ze dus ook nog eens hartstikke goed. Bekijk alle zonnebrillen hier.