Is jouw kind al druk in de weer met letters? Dan is dit speelse boek vol ezelsbruggetjes om de letters & klanken makkelijker te onthouden, écht iets voor jullie! Hoe je dit handige “opzoekboek-voor- bij-het- leren-lezen” gebruikt vertelt auteur en uitgeefster Rita Cramer je zelf.

Hoi! Mijn naam is Rita Cramer en het idee voor mijn boek “Letters leren is een eitje!” is ontstaan tijdens het voorlezen aan mijn dochter Floortje (toen 4). Ze wilde namelijk zeer graag weten wat er náást de plaatjes stond. Zo zijn we begonnen met leren lezen. Voor de letters die ze lastig vond, tekende ik ezelsbruggetjes. Deze schetsjes vormen de basis van dit boek. Naast een introductie van alle letters & klanken besteedt dit boek ook aandacht aan het onderscheiden van een aantal letters & klanken. Zoals “het bed” om de “b” en de “d” van elkaar te onderscheiden. Als Floortje bijvoorbeeld baar in plaats van  daar las, vroeg ik haar het woord bed met haar handen te maken. Zo zag ze zelf dat het daar moest zijn en las ze weer verder. Met behulp van dit boek kun je als ouder hints geven en komt je kind zélf met het antwoord. Zo wordt letters leren een eitje!

voorwoord

Inmiddels is mijn dochter 9 en is de derde druk verschenen! En al die tijd stond Koter &Co op mijn leuke-winkels- waar-ik- zeker-nog- langs-wil- lijst. Vorige week is het er dan eindelijk van gekomen. Wat een mooie en grote winkel. Ben erg trots dat “Letters leren is een eitje!” hier nu ook te koop is.

Koter&Co.png

En om dat te vieren geven we 1 exemplaar van “Letters leren is een eitje!” weg aan de fans van Koter & Co. Wil jij kans maken op dit handige opzoekboek? Like en deeldan dit bericht op Facebook (openbaar, zodat iedereen dit kan zien) en like de Facebookpagina van Koter & Co.

Deze actie loopt tot 31 juli 2016. Wil je weten of je “Letters leren is een eitje! hebt gewonnen, hou dan vooral onze FB pagina in de gaten. Begin augustus 2016 laten wejullie de uitslag weten.