Het is kerstvakantie en buiten is de sneeuw ver te zoeken. Tijd om eens wat sneeuw in huis te halen! Deze sneeuwpoppen cupcakes zijn schattig en natuurlijk erg lekker. Leuk om samen in de vakantie te maken!

Stap 1.
Als eerste heb je een basis muffin recept nodig. Deze kun je in de supermarkt kopen en kiezen voor traditionele vanille cupcakes of lekkere choco-cupcakes. Volg de aanwijzingen op het pak en laat daarna de cupcakes afkoelen. Je kan natuurlijk ook gewoon kant en klare cupcakes kopen, dan hoef je die alleen nog maar te versieren.

Stap 2.
Verwarm de chocodip (bijvoorbeeld de Dr. Oetker Choco Dip wit) volgens de aanwijzingen op de verpakking totdat de chocodip gesmolten is. Leg een aantal marshmallows en cocktailprikkertjes klaar.

Stap 3.
Prik de cocktailprikkers in de marshmallows. Doop de marshmallows in de witte chocodip en laat ze drogen.

Stap 4.
Maak vervolgens de botercrème (bijvoorbeeld de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème) zoals op de verpakking. Neem een grote spuitmond en vul de spuitzak met botercrème. Spuit eerst de buitenste rand op de cupcake. Vul dan ook de binnenkant van de cupcake. Zorg dat deze vulling niet hoger komt dan de buitenste rand. Spuit nu de tweede rand en vul deze ook weer op. Spuit als laatste de derde rand.

Stap 5.
Rol uit oranje marsepein gelijke bolletjes en rol deze uit tot een punt (wortelvorm). Je kan hier ook iets anders voor gebruiken, zoals een stukje sinaasappel. Maak van groene en/of bruine marsepein per sneeuwpop 3 gelijke bolletjes voor de ‘knopen’. Spuit met een chocostift (donkerbruin) de ogen op het hoofd en kleine stipjes voor de mond.

Stap 6.
Prik het hoofd van de sneeuwpop in de cupcake en duw de knopen zachtjes in de botercrème onder elkaar. Teken met de chocostift aan het lijfje twee armpjes met 3 vingers.

sneeuwpop-cupcakes