Sommige ouders zien direct een horrorscenario voor zich bij een restaurant bezoeken met je kind. Gelukkig hoeft dat natuurlijk helemaal niet zo te gaan en zijn er genoeg kindvriendelijke restaurants in Amsterdam! Koter & Co heeft een lijstje gemaakt van een aantal kindvriendelijke restaurants en eettentjes.

446096-dining-out-with-kids

1. Pannenkoekenrestaurant Boerderij Meerzicht
Je kunt eerst heerlijk met de kinderen wandelen in het Amsterdamse bos om vervolgens heerlijk pannenkoeken te gaan eten bij boerderij Meerzicht. Er is een speeltuin en een dierenweide voor de kinderen.

2. De Espressofabriek
Een goede Espresso is altijd goed en in deze zaak zijn ze heerlijk! Terwijl jij even geniet van een bakkie kan je kindje spelen in de speelhoek.

3. De Pizzabakkers
Je kind is waarschijnlijk dol op pizza en oudere kinderen kunnen hier speeldeeg krijgen om mee te spelen. Daarnaast organiseert het Kinderkookkafé in samenwerking met De Pizzabakkers op de vrijdag een ‘Pizza avond’. Je kind leert dan waar de pizza en de ingrediënten vandaan komen en hoe het deeg gemaakt wordt. Daarna maak je kind volgens het recept en met de echte Italiaanse ingrediënten van De Pizzabakkers zijn of haar eigen pizza.

4. Café Restaurant Amsterdam
Dit is een bekend en kindvriendelijk cafe-restaurant. De locatie is prachtig en vroeg op de avond ideaal voor gezinnen. Er is een tekentafel voor de kinderen en een speciaal kindermenu. Omdat er geen auto’s voor de deur rijden kan je kind gerust spelen op het speelveldje bij het restaurant.

5. Eethuis Bazar Amsterdam
Hier kan je heerlijk eten en je kind kan een dvd kijken in de speelhoek!

 

Heb jij nog leuke kindvriendelijke eetplekjes die we zijn vergeten?